Fluor: beneficiile acestei substante si unde o gasim

noiembrie 20, 2021by Ana0

Fluor in reclame, fluor in pasta de dinti. Cu siguranta auzi deseori acest cuvant. Totusi, te-ai intrebat vreodata de ce se vorbeste asa des despre aceasta substanta? Ai discutat cu medicul tau stomatolog despre beneficiile ei? Daca raspuns e negativ, nu e prea tarziu. In acest articol iti explicam ce este fluorul, unde se gaseste si cum poate contribui la o dantura sanatoasa. 

Fluor in apa potabila

Cea mai importanta sursa de fluor o reprezinta apa potabila. In urma unei cercetari realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, expertii au concluzionat ca fluorul are un impact pozitiv asupra dintilor. Din acest motiv, OMS militeaza pentru introducerea acestei substante in sistemul public de alimentare cu apa. Argumentul specialistilor este ca fluorul combate aparitia cariilor si reduce riscul de osteoporoza. 

Alte alimente sau bauturi in care se gaseste fluor:

Lapte

Sare

Evident ca, oricat de sanatos ar fi fluorul, aceste alimente trebuie consumate in mod responsabil, in cantitati optime care sa nu conduca spre efecte adverse. 

Beneficiile fluorului
  • Previne aparitia cariilor
  • Intareste smaltul dentar
  • Ajuta la remineralizare
  • Intareste tesutul dentar

Cum afli cantitatea ideala de fluor pe care trebuie sa o consumi

Asta e o intrebare foarte buna. Raspunsul? Il afli in cabinetul stomatologic. In functie de igiena ta orala, de afectiunile pe care le ai si de predispozitiile existente, medicul stomatolog isi va da seama daca exista lipsuri sau, din contra, excese – in ceea ce priveste aceasta substanta. 

In cazul in care absorbi prea putin fluor in mod natural, din apa potabila sau alimente, medicul stomatolog iti va recomanda pastile sau tratamente care sa te ajute sa beneficiezi de avantajele pe care fluorul le are atat pentru dantura, cat si pentru organism in general.

La Evodent Clinic Timisoara te asteptam cu solutii si cu specialisti care iti vor reda sanatatea dintilor si a cavitatii bucale. Programeaza-te la 0746 36 36 35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://evodent.ro/wp-content/uploads/2021/06/logotip.png

„Singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubeşti ceea ce faci.”

Serviciile Evodent
Metode de plata
https://evodent.ro/wp-content/uploads/2021/06/metode-plata.png
Social Media

Afla mai multe despre noi din social media

Copyright 2021 EVODENT CLINIC. Toate drepturile rezervate

Copyright 2018 by BoldThemes. All rights reserved.

Suna acum !