Se întâmplă deseori ca oamenii să nu își rezolve la timp problemele stomatologice din cauza fricii. Pentru aceste cazuri există anestezia dentară. Află din acest articol marca Evodent tot ce trebuie să știi despre anestezia dentară!

Anestezia dentară

Pentru cei care se tem de durere în timpul procedurilor stomatologice, viața poate deveni complicată. Ei învață să trăiască cu durere de dinți, infecții repetate, dinți cariați sau decolorați. Sau, dacă ajung totuși la dentist, sunt copleșiți de frică și de sentimente negative.

Pentru acest tip de pacienți, există anestezia dentară, care poate face vizita la stomatolog mult mai relaxantă. Astfel, nu mai ai niciun motiv să îți neglijezi dantura. Oricare ar fi gradul tău de anxietate față de medic, față de procedură sau față de durere, aceasta este soluția potrivită pentru tine!

Este anestezia dentară potrivită pentru tine?

Dacă anxietatea este motivul pentru care nu ai grijă de dantura ta în mod corespunzător și regulat, atunci da, anestezia dentară este potrivită pentru tine. Dacă ai avut:

  • experiențe negative în trecut cu tratamentele stomatologice
  • frică ce părea că nu te lasă să respiri pe scaunul dentistului
  • disconfort față de sunetele și mirosurile de medicamente specifice din cabinet
  • prag redus de suportabilitate față de durere
  • proceduri dentare complicate și de lungă durată

…atunci da, anestezia dentară este răspunsul. Te rugăm să îți amintești că niciodată, sub niciun pretext, amânarea vizitei la dentist nu este recomandată.

Tipuri de anestezie dentară

Există următoarele tipuri principale de anestezie dentară:

  • anestezia cu protoxid de azot

Acesta este numit și „gaz ilariant”. Are efect anestezic când este amestecat cu oxigen. Se inhalează de către pacient printr-o mască așezată pe nas. Nu te adoarme. Rămâi conștient și vei putea purta o conversație în mod normal cu dentistul, însă te vei simți calm și total lipsit de anxietate. Efectele dispar imediat ce masca îți este îndepărtată de pe nas, așa încât vei putea chiar și să conduci după ce ieși din cabinet. Este o procedură foarte sigură, aplicabilă chiar și la copii.

  • anestezia topică

Acest tip de anestezie presupune aplicarea unui spray sau a unui gel anestezic direct pe gingie. Efectul de amorțire este strict local și nu durează mai mult de 20 de minute. Nu influențează cu nimic atenția sau capacitatea ta de concetrare în timpul sau după procedură, însă nu vei simți durere deloc în timpul procedurii.

  • anestezia prin injectare

Anestezicul se injectează în țesut cu o siringă. Tot ce vei simți va fi ușoara înțepătură a acului, iar apoi… calm. Nu vei simți nicio durere pentru aproximativ 60 de minute. Nici această metodă nu îți afectează capacitatea ulterioară de a conduce sau de a te concentra asupra a ce ai de facut.

  • anestezia generală

Acest tip de anestezie este folosit în cazuri extreme de anxietate și fobie față de procedurile stomatologice, precum și în cazul intervențiilor dentare complexe. Se administrează intravenos în cazuri foarte rare și presupune adormirea completă a pacientului. Clinica stomatologica Evodent Timisoara nu realizeaza anestezie generala, intravenoasa sau sedare constienta.

Cele mai folosite tipuri de anestezii dentare sunt anestezia topică și cea prin injectare.

Noi, la Evodent Timișoara, suntem dedicați sănătății tale, dar și confortului tău. De aceea, vom găsi cea mai bună variantă pentru tine, întotdeauna. Programează-te chiar astăzi la 0746 36 36 35.

 

Published On: octombrie 13th, 2021 / Categories: Chirurgie, Interesting, Profilaxie, Teeth, Uncategorized / Tags: /

Solicita o consultatie GRATUITA