Foarte multe lucruri pe care le consideri normale, de fapt pot sa fie probleme ale danturii. Atunci cand sesizezi schimbari sau posibile afectiuni, nu incerca sa treci cu vederea. In loc sa cauti pe Google, programeaza o vizita in cabinetul stomatologic. Renunta la leacurile babesti si la tot felul de retete asa-zis magice pe care le gasesti pe internet si apeleaza la sprijinul medicului stomatolog. Iata 5 mituri despre dinti pe care nu mai trebuie sa le bagi in seama.

1.Daca nu te dor dintii, nu trebuie sa mergi la stomatolog.

Gresit. Unele probleme dentare, mai ales in momentele de debut, nu cauzeaza dureri. Sau, cel putin, nu provoaca dureri insuportabile si te gandesti ca orice ar fi, va trece de la sine. Daca observi un singur punct negru pe dinte, e momentul sa iei atitudine. O carie progreseaza si atunci cand va ajunge la nerv, va fi prea tarziu pentru o plomba. Cel mai probabil, va fi nevoie de interventii si tratamente mai complicate si, evident, mai costisitoare. Obisnuieste-te sa mergi la cabinetul stomatologic macar de doua ori pe an pe a preveni orice afectiune. Salvezi mult timp, energie, dar si bani, deoarece vizitele de rutina nu sunt la fel de scumpe ca interventiile necesare cand problemele sunt grave. 

2. Zaharul consumat in exces duce la aparitia cariilor.

Nu vom contrazice in totalitate aceasta afirmatie si nici nu incurajam consumul excesiv de zahar. Totusi, am inclus pe aceasta lista cu 5 mituri despre dinti si acest lucru pentru a lamuri povestea. Important este ca zaharul sa nu ramana prea mult in contact cu dintii pentru ca perioada de expunere are de fapt o influenta in aparitia cariilor, si nu neaparat cantitatea. Spala-te pe dinti dupa fiecare dulce consumat pentru a te asigura ca nu apar carii sau alte probleme. Din nou, vizitele regulate la dentist trebuie sa se afle pe lista prioritatilor tale. 

3. Periajul agresiv curata dintii mai bine.

Stim ca de multe ori esti tentat sa apesi cu forta pe periuta de dinti si sa freci cu putere. Un alt mit despre dinti si nimic mai mult. De fapt, periajul agresiv poate sa conduca la leziuni ale gingiilor, dar si la distrugerea smaltului dintilor. In timp, dantura ta va avea de suferit daca insisti cu periajul mult prea dur. 

4. Aparatul dentar este eficient doar pentru copii.

Fals! Aparatul dentar si-a demonstrat eficienta de-a lungul timpului inclusiv pentru persoane adulte. Pacientii nostri s-au bucurat de rezultate impresionante si au obtinut acel zambet mult-visat, asa ca daca ai indoieli, vino sa ne cunoastem. Iti vom prezenta rezultate cu care ne mandrim si de care poti avea si tu parte.

5. Dintii de lapte nu influenteaza dezvoltarea danturii mature.

Parintii ignora de multe ori igiena orala in cazul copiilor pe motiv ca dintii de lapte vor fi oricum inlocuiti. Pierderea prematura a dentitiei de lapte poate sa influenteze negativ aspectul si sanatatea dintilor la maturitate. Copilul trebuie sa se imprieteneasca cu dentistul, numai asa se va bucura de un zambet frumos in adolescenta si in viata de adult.

Miturile despre dinti sunt foarte multe, dar pentru a evita sa cazi in capcana lor, avem o solutie: programeaza-te chiar acum pentru o consultatie si afla tot ceea ce vrei sa stii despre sanatatea si igiena orala. 

Solicita o consultatie GRATUITA