Albirea dentară

iulie 11, 2021by admin0

Albirea dentara face parte din aria stomatologica denumita generic Estetica Dentara. Este cel mai cunoscut si practicat procedeu pentru a imbunatati aspectul dintilor. O definitie a albirii dentare, oarecum acceptata de majoritatea specialistilor in domeniu, este ca albirea dentara restabileste culoarea naturala a dintilor sau reuseste chiar sa albeasca dintii dincolo de aceasta.

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara

Exista multiple metode de albire dentara, care in principiu se clasifica in albire dentara acasa sau la cabinet. Diferentele intre cele doua sunt reprezentate de catre cantitatea de substanta activa peroxid de carbamida sau peroxid de hidrogen folosite in sedinta de albire.

Sedintele de albire in cabinet pot folosi concentratii mari de pana la 40-50% in cazul peroxidului de carbamida, in timp ce gelurile care se recomanda pentru utilizarea acasa de catre pacient contin o concentratie de maxim 15-20% peroxid de carbamida sau similar. Rezultatele sunt evident diferite, timpul de tratament este si el diferit. Toti acesti factori sunt in favoarea albirii dentare realizate in cabinet. Astfel, in cabinet, intr-o sedinta de 30 minute, se pot obtine dinti mai albi cu pana la 3 nuante. Acasa, este nevoie de sedinte multiple si un termen de cel putin 2 saptamani de aplicare pentru a ajunge la rezultate similare.

Diferenta majora in ceea ce priveste siguranta este si ea in favoarea albirii dentare in cabinet. Exista o bariera gingivala de protectie aplicata de catre medic si controlul actiunii gelului este periodic facut de catre acesta. Acasa, nu exista posibilitate de protectie a gingiilor si a partilor moi. Acestea sunt agresate sau chiar arse de catre gelul de albire.

Pentru a beneficia de o albire profesionala apeleaza mereu la o clinica stomatologica unde exista aparatura de ultima generatie, capabila sa iti potenteze efectul de albire, o clinica unde exista medici specialisti care sunt mereu acolo pentru tine.

Daca ai nevoie de albire dentara, suna acum la clinica stomatologica Evodent Timisoara si fa-ti o programare!

Tel: 0746 36 36 35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://evodent.ro/wp-content/uploads/2021/06/logotip.png

„Singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubeşti ceea ce faci.”

Serviciile Evodent
Metode de plata
https://evodent.ro/wp-content/uploads/2021/06/metode-plata.png
Social Media

Afla mai multe despre noi din social media

Copyright 2021 EVODENT CLINIC. Toate drepturile rezervate

Copyright 2018 by BoldThemes. All rights reserved.

Suna acum !