Majoritatea persoanelor asociaza cabinetul stomatologic cu durerea. De ce? Dintr-o conceptie eronata conform careia mergem la dentist numai ca ultima optiune. Practic, atunci cand durerea sau problemele dentare sunt deja agravate. De la cele mai fragede varste trebuie sa iti convingi copilul sa mearga la stomatolog. Dantura va fi mult mai sanatoasa si eviti in acest mod interventiile dureroase. Simplu, prin preventie.

Explica-i importanta igienei orale

Spalatul pe dinti trebuie introdus cat mai repede in rutina copiilor. De asemenea, convinge-ti copilul sa mearga la stomatolog pentru vizite de rutina. In acest mod, problemele dentare vor fi prevenite, lucru mult mai practic si mai usor decat tratamentul in sine. Suna simplu, insa majoritatea adultilor se lovesc de reticenta din partea celor mici, iar asta se intampla din cauza fricii de dentist. 

Sa presupunem ca te afli in Timisoara si urmeaza sa mergi la Evodent. Intra pe https://evodent.ro/ si arata-i copilului chipurile prietenoase si zambitoare pe care le va intalni acolo. Explica-i ca medicii sunt prietenii lui si orice procedura va fi numai in faavoarea sanatatii sale. Incearca sa ii spui pe intelesul lui cat de important e sa avem dinti frumosi si sanatosi. Fara sa il sperii, arata-i cateva exemple de probleme dentare care provoaca durere, precum cariile. Doar in acest mod, cu exemple si argumente rationale vei reusi sa ai un copil care merge cu placere la stomatolog, fie si doar pentru un periaj profesional sau pentru un control de rutina.

Are dantura sanatoasa. Sa mai merg la dentist?

Da! Raspunsul la aceasta intrebare e intotdeauna da. Vizitele de rutine contribuie la prevenirea problemelor stomatologice. Fa un obicei din vizita la dentist si programeaza-te deodata cu cel mic. In acest mod vei reusi sa il convingi ca nimic rau nu se poate intampla, ci din contra. 

La Evodent ai parte de servicii profesionale executate de medici cu experienta, deschisi pentru a te ajuta sa iti rezolvi orice afectiune dentara. Convinge-l pe copilul tau ca mersul la stomatolog poate sa fie o experienta placuta si, mai mult decat atat, deosebit de benefica. 

 

Solicita o consultatie GRATUITA