Pe cât de răspândit e fumatul, pe atât de multe beneficii are renunțarea la acest viciu. Vezi în acest articol marca Evodent de ce renunțarea la fumat e benefică inclusiv pentru dantura ta!

De ce renunțarea la fumat e benefică și pentru dantura ta?

Știi deja, cu siguranță, că multe boli sunt legate de fumat. Iată însă că și o paletă largă de boli dentare sunt legate tot de fumat. Bineînțeles, cele mai deranjante simptome sunt respirația urât mirositoare și schimbarea nuanței dinților, însă există și alte simptome pe care nu le conștientizăm: boli ale gingiilor, pierderea de os maxilar, erupții bucale etc.

Iată principalele motive pentru care te sfătuim să te lași de fumat din perspectivă stomatologică:

  • fumătorii au risc dublu de a dezvolta boli gingivale grave
  • fumatul în timpul tratamentelor pentru bolile gingivale reduce eficacitatea acestora
  • bolile gingivale duc la parodontoză și pierderea dinților
  • bolile gingivale cauzate în mare parte de fumat sunt legate de problemele în timpul sarcinii
  • bolile gingivale cauzate, bineînțeles, tot de fumat în majoritatea lor, pot duce la probleme cardiace, diabet, osteoporoză, artrită, Alzheimer, cancer
  • majoritatea cazurilor de cancer bucal, cancer de gât, de buze sau de limbă sunt regăsite la fumători

…și toate acestea, doar din cauza fumatului! O plăcere mică pentru atâtea probleme cauzate, nu e așa?

Totuși, există și o veste bună: efectele nocive ale fumatului asupra sănătății sunt reversibile chiar din momentul în care pacientul renunță la acest viciu. Chiar dacă ai fumat mult toată viața, însă acum decizi că e momentul să te lași sau măcar să reduci numărul țigărilor fumate pe zi, riscurile pentru sănătatea ta încep deja să descrească. Din punct de vedere stomatologic, chiar și o persoană care a fumat intensiv pentru mulți ani poate ajunge la același grad de risc de boli gingivale și parodontoză ca o persoană care a fost toată viața nefumătoare. Bineînțeles,acest lucru este posibil doar dacă pacientul renunță la acest viciu.

Cum ar arăta viața ta fără țigări?

Imaginează-ți cum ar arăta viața ta fără țigări! Avantajele sunt pe toate planurile, însă noi ne limităm la a ți le prezenta pe cele din punct de vedere stomatologic! Respirația ta nu va mai fi urât mirositoare, dinții tăi vor fi mai albi, gingiile tale vor fi mai sănătoase și, în ansamblu, întreaga ta stare de sănătate se va îmbunătăți în mod vizibil. Este un pas mare pentru tine și poate că e un pas greu de făcut, însă efectele benefice asupra sănătății ale renunțării la fumat merită acest efort!

Aici poți găsi mai multe informații despre cum să renunți la fumat într-un mod ușor și plăcut.

De asemenea, noi, la clinica stomatologică Evodent Timișoara, te așteptăm cu sfaturi și cu cele mai bune tratamente. Indiferent dacă ești fumător sau nefumător, noi îți îngrijim dantura așa încât să te bucuri de viață și de un zâmbet frumos. Programează-te la numărul de telefon 0746 36 36 35. Suntem disponibili de luni până vineri, între orele 9 și 20. Te așteptăm cu drag!

 

 

Solicita o consultatie GRATUITA