Foarte multe persoane se confrunta cu afectiuni dentare si, totusi, ajung la stomatolog prea tarziu. Preventia este esentiala pentru a nu ajunge sa suferi din cauza durerilor de dinti sau a complicatiilor. Vizitele regulate la stomatolog te scutesc de interventii dificile, dar si de cheltuieli mult mai mari. 

Pentru a sti cum sa eviti afectiunile dintilor, e important sa stii care sunt acestea. Evodent a creat pentru tine un top al celor mai intalnite probleme dentare. Acestea sunt afectiuni comune care necesita interventia stomatologului.

 

  1. Cariile dentare

Cel putin o data in viata ai suferit din cauza cariilor dentare. Unele sunt mai superficiale, altele afecteaza dintii in profunzime, insa ideal e sa ceri ajutor. Daca lasi caria sa evolueze fara sa mergi la medic, problemele se vor agrava cu siguranta. De la dureri insuportabile, pana la caderea dintilor, toate pot fi evitate daca actionezi la timp. 

2. Caderea dintilor

O igiena dentara necorespunzatoare, afectiunile netratate sau diverse traumatisme pot sa duca la pierderea dintilor. Intr-un astfel de caz, la Evodent ai la dispozitie medici profesionisti care vor gasi cea mai buna solutie de implanturi si iti vor reda zambetul.

3. Gingivita

O alta afectiune des intalnita, gingivita cauzeaza dureri si sensibilitate. In cazurile mai grave poate sa conduca chiar si la pierderea dintilor. In cabinetele Evodent gasesti tratamentele corespunzatoare pentru a scapa de disconfort. 

4. Respiratie urat mirositoare

Halena, asa cum este denumita in termeni stiintifici, este o problema des intalnita chiar si la persoanele care se spala des pe dinti. De cele mai multe ori cauza poate fi determinata numai de catre un specialist care iti va indica si solutia pentru aceasta problema. 

5. Sensibilitatea dintilor

De multe ori se intampla sa bei un lichid foarte rece sau foarte fierbinte si sa simti o durere profunda. Acest lucru indica faptul ca exista o cauza ce trebuie identificata si tratata. Poate sa fie vorba despre carii netratate, boli de gingii sau alte afectiuni ce necesita tratament. 

Programeaza-te din timp la medicul stomatolog pentru a evita afectiuni dentare care dauneaza calitatii vietii. Pastreaza-ti dintii sanatosi si frumosi. La Evodent ai parte de servicii de top intr-un cadru relaxat si placut.

Solicita o consultatie GRATUITA