Daca porti aparat dentar trebuie sa tii cont de sfatul medicului stomatolog in ceea ce priveste ingrijirea dintilor, asa incat rezultatul final sa fie unul pe masura asteptarilor. Resturile alimentare vor dauna danturii tale daca nu introduci in rutina zilnica o serie de obiceiuri sanatoase ce te vor scapa de eventuale probleme atunci cand porti aparatul dentar.

In primul rand, asigura-te ca nu omiti periajul dintilor dupa fiecare masa. Numai asa poti evita depunerea de resturi care este inevitabila atunci cand porti aparat dentar. Aparatul are foarte multe locuri in care mancarea poate sa intre. Periajul dentar va indeparta bucatile mai mari de alimente, insa nici acesta nu este intotdeauna suficient. 

Periuta si ata interdentara, aliatii unei danturi sanatoase

Aparatul dentar are foarte multe locuri in care pot sa intre resturile de mancare. Impreuna cu stomatologul vei gasi cele mai bune solutii care te ajuta sa eviti problemele cauzate de acestea. Foloseste o periuta interdentara pentru curatarea zonelor in care periuta de dinti nu ajunge de fiecare data pentru a igieniza chiar si cele mai mici spatii in care pot sa patrunda resturile alimentare. 

Ata dentara este o alternativa ideala pentru a curata spatiile dintre dinti, acolo unde nici macar periuta interdentara nu poate sa ajunga. Cu ajutorul ei, te asiguri ca ai eliminat orice resturi si ca nu vei fi afectat pe termen lung.

Vizitele la stomatolog, cheia unei danturi sanatoase

Cottonbro | Pexels

Nu in ultimul rand, igienizarea profesionala previne dezvoltarea bolilor parodontale, dar si diverse afectiuni gingivale. Dantura este curatata in profunzime in cabinetul stomatologic in trei etape distincte: detartraj, air flow si periaj profesional. Nu neglija igienizarea profesionala chiar daca ai inclus deja obiceiuri sanatoase in rutina zilnica. Este o procedura esentiala pentru ca dintii tai sa nu aiba de suferit in urma purtarii aparatului dentar si pentru a te asigura ca ai o igiena orala impecabila. 

Chiar si cu aparat dentar poti sa zambesti relaxat, mai ales daca acorzi atentie ingrijirii dintilor. Numai in cabinetul dentistului vei reusi sa previi aparitia afectiunilor dentare, asa ca efectueaza vizite regulate cat mai des cu putinta. 

 

Solicita o consultatie GRATUITA