O extracție dentară nu este cel mai plăcut lucru din lume, însă cu siguranță disconfortul va trece repede. Vezi în acest articol ce să faci și ce să nu faci după o extracție dentară! Sfaturi direct de la medicii stomatologi!

Indicații după o extracție dentară:

  1. Mențineți  timp de 30 minute compresa sterilă din tifon sub presiune, prin mușcătură. Dacă ulterior apar sângerări, se consultă obligatoriu medicul pentru indicații ulterioare.
  2. După îndepărtarea tampoanelor de protecție NU se va suge plaga alveolară, nici nu se va atinge cu limba, pentru a nu declanșa o nouă sângerare.
  3. Timp de o zi după extracție NU clătiți gura cu apă sau ceai de mușețel, nu scobiți zona.
  4. Timp de 24 de ore se va evita consumarea de alimente lactate (brânzeturi, iaurt, lapte etc.), alimente fierbinți sau prea reci și a celor de consistență tare. Sunt indicate alimente semilichide, moi și multe lichide care se vor administra prin sorbire și nu prin folosirea paielor.
  5. Evitați ingerarea băuturilor acidulate: sucuri, sifon, apă minerală (puteți mobiliza și elimina cheagul care se formează)
  6. NU consumați băuturi alcoolice și NU fumați.
  7. Igiena orală se va relua normal din a doua zi, evitând atingerea plăgii cu periuța. Se utilizează periuțe de dinți de consistență moale.
  8. Se administrează medicamentele prescrise de către medic pentru sedarea durerilor (ce pot apărea după trecerea efectului anesteziei) și a celor pentru evitarea unor eventuale infecții.
    La orice semn de evoluție nefavorabilă a plăgii (sângerări, dureri) este necesar un control stomatologic.

Pot apare reactii inflamatorii postextractionale:

– edem postoperator (umflatura) – poate fi redus folosind comprese reci aplicate pe obraz, in dreptul zonei extractiei

– durerea posextractionala – moderata – combatuta cu antiinflamatorii si antialgice uzuale

– trismus (limitarea deschiderii gurii) – moderat

Se recomada controlul pacientului la 7 zile

Published On: iulie 11th, 2021 / Categories: Chirurgie / Tags: /

Solicita o consultatie GRATUITA